Spaghetti în stil chinezesc
2021-10-18by Chef Sorin Bontea și Rikito

Spaghetti în stil chinezesc

Chef Sorin Bontea și Rikito vă pregătesc o rețetă cu adevărat savuroasă, Spaghetti în stil chinezesc.

⭐Ingrediente:

 

  • 180g Spaghetti Arnos;
  • 180g Pulpe dezosate de pui;
  • 1 buc. morcov;
  • jumătate de ardei gras roșu;
  • 50g praz;
  • 40g dovlecel;
  • 40g bambus;
  • 10g ghimbir;
  • 3-4 căței de usturoi;
  • 3 linguri sos de stridii;
  • 1 lingură sriracha;
  • 2 linguri sos de soia;
  • 60g linguri ulei de susan;
  • coriandru;
  • 1 linguriță zahăr;
  • sare și piper.

 

⭐Preparare:

 

Primul pas este acela de a pregăti legumele pentru preparat. Morcovul, ardeiul gras, prazul, dovlecelul și bambusul se taie julienne. De asemenea, puiul se taie julienne, iar ghimbirul și usturoiul se toacă mărunt. Într-o tigaie preîncălzită se adaugă: 2 linguri din uleiul de susan, jumătate din cantitatea de usturoi, jumătate din cantitatea de ghimbir și se gătesc până devin galben-aurii. Peste usturoi și ghimbir se pune puiul și se amestecă bine. Atunci când puiul a început să se gătească, se adaugă legumele: prazul, morcovul, bambusul, dovlecelul și se gătesc pentru 2-3 minute, amestecând constant. La final se pune ardeiul gras, iar legumele se mai gătesc împreună timp de 1 minut. Amestecul de legume se așează separat într-o farfurie adâncă. Următorul pas este acela de a pune pastele la fiert, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Cât timp pastele fierb, se prepară sosul. Într-o tigaie, se adaugă: 2 linguri de ulei de susan, jumătatea rămasă din cantitatea de usturoi și jumătatea rămasă din cantitatea de ghimbir, amestecând ușor. În momentul în care usturoiul și ghimbirul devin galben-aurii, se adaugă: sosul de stridii, sosul de soia, sosul sriracha, zahărul și se amestecă constant, la foc mic timp de 1 minut. Când sosul este gata, se pun legumele și se încorporează bine totul. După ce pastele au fiert, se scurg bine și se trec printr-un jet de apă rece. Peste amestecul de legume, se adaugă pastele și jumătate de lingură din uleiul de susan, se amestecă bine și se stinge focul. La final, pastele se așază într-o farfurie adâncă și se adaugă câteva frunze de coriandru.

 

Vă propunem să încercați această rețetă, deoarece este un cumul de arome speciale!

 

Pentru mai multe rețete video, urmăriți-ne pe:

 

Facebook: https://www.facebook.com/PasteArnos/

Instagram: https://www.instagram.com/pastearnos/  

Descoperă Gătitul cu Pasiune pe: https://gatestecupasiune.ro/    

 

Poftă bună!