Spaghetti Arnos cu roșii si busuioc
2020-10-08by chef Sorin Bontea

Spaghetti Arnos cu roșii si busuioc

Chef Sorin Bontea prepară pastele lui preferate: Spaghetti Arnos cu roșii si busuioc.

Ingrediente:

2 căței de usturoi

120g roșii cherry

Busuioc

3 linguri ulei de măsline

Sare

Piper

1 linguriță de zahăr

50g de pecorino

110g Spaghetti Arnos

 

Preparare:

 

Mai întâi punem pastele la fiert, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. La paste sosul este foarte important. Pentru a-l prepara se adaugă într-o tigaie uleiul de măsline și usturoiul tocat mărunt,  se călește usturoiul până devine galben auriu. Nu trebuie să fie ars deoarece va deveni amar. Se adaugă roșiile cherry tăiate și puțină sare. Se amestecă pe foc 1 minut, apoi se adăugă puțină apă de la pastele fierte. Desigur se adaugă puțin piper, sare și puțin zahăr pentru a tăia aciditatea roșiilor. Deja sosul a început să se lege. Se mai adăugă puțină apa de la paste, se amestecă câteva secunde și se poate adăugă busuiocul.  Se pun și pastele peste sosul din tigaie, deoarece trebuie să fiarbă în sos cel puțin 1 minut. Se adăugă și puțin pecorino, se mai amestecă puțin și pastele sunt gata. Se așează în farfurie, se presară pe deasupra și puțin pecorino, busuioc și piper. Poftă bună!

 

Sper să încercați și voi rețeta și să ne spuneți părerea voastră. Spor la treabă!

 

Pentru mai multe rețete video, urmăriți-ne pe:

Facebook: https://www.facebook.com/PasteArnos/

Instagram: https://www.instagram.com/pastearnos/

Descoperă Gătitul cu Pasiune pe:  https://gatestecupasiune.ro/

Poftă bună!