Salată mediteraneană cu Pătrate mari
2022-04-01by Chef Sorin Bontea

Salată mediteraneană cu Pătrate mari

În ultimul episod al Cooking Show-ului de primăvară, Chef Sorin Bontea vă pregătește o nouă rețetă super delicioasă: salată mediteraneană cu Pătrate mari.

⭐ Ingrediente:

 

  • 200g Pătrate mari Arnos;
  • 100g anghinare marinată la grătar;
  • un dovlecel la grătar;
  • vânătă la grătar;
  • 100g roșii uscate;
  • 30g parmezan;
  • busuioc;
  • pătrunjel;
  • 3 linguri oțet balsamic;
  • 2 căței de usturoi;
  • 50 ml ulei de măsline;
  • sare și piper.

 

⭐ Preparare:

 

Pastele se pun la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Cât timp pastele fierb, se prepară dressingul pentru salată. Într-un bol se adaugă: oțetul balsamic, usturoiul tocat mărunt, 40 ml ulei de măsline, sare, piper și se amestecă bine. Peste dessing se pun următoarele ingrediente: vânăta, dovlecelul, busuiocul, pătrunjelul și se lasă la marinat pentru câteva minute. După ce vânăta și dovlecelul s-au marinat, se adaugă anghinarea și roșiile uscate și se amestecă bine. Atunci când pastele sunt fierte, se scurg bine, se trec printr-un jet de apă rece și se pun într-un bol încăpător, peste celelalte ingrediente. După ce s-au amestecat bine toate ingredientele, se mai adaugă: sare, piper, 10 ml ulei de măsline, 20 g parmezan și se amestecă din nou. La final, salata se pune într-o farfurie adâncă, iar peste aceasta se mai adaugă 10g parmezan și puțin pătrunjel.

 

Sperăm să încercați și voi această rețetă! Spuneți-ne în comentarii dacă v-a plăcut. Spor la gătit!

 

Pentru mai multe rețete video, urmăriți-ne pe:

 

Facebook: https://www.facebook.com/PasteArnos/

Instagram: https://www.instagram.com/pastearnos/

Descoperă Gătitul cu Pasiune pe: https://gatestecupasiune.ro/  

 

Poftă bună!