Salată mediteraneană cu Pătrate mari
În ultimul episod al Cooking Show-ului de primăvară, Chef Sorin Bontea vă pregătește o nouă rețetă super delicioasă: salată mediteraneană cu Pătrate mari.
⭐ Ingrediente:
- 200g Pătrate mari Arnos;
- 100g anghinare marinată la grătar;
- un dovlecel la grătar;
- vânătă la grătar;
- 100g roșii uscate;
- 30g parmezan;
- busuioc;
- pătrunjel;
- 3 linguri oțet balsamic;
- 2 căței de usturoi;
- 50 ml ulei de măsline;
- sare și piper.
⭐ Preparare:
Pastele se pun la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Cât timp pastele fierb, se prepară dressingul pentru salată. Într-un bol se adaugă: oțetul balsamic, usturoiul tocat mărunt, 40 ml ulei de măsline, sare, piper și se amestecă bine. Peste dessing se pun următoarele ingrediente: vânăta, dovlecelul, busuiocul, pătrunjelul și se lasă la marinat pentru câteva minute. După ce vânăta și dovlecelul s-au marinat, se adaugă anghinarea și roșiile uscate și se amestecă bine. Atunci când pastele sunt fierte, se scurg bine, se trec printr-un jet de apă rece și se pun într-un bol încăpător, peste celelalte ingrediente. După ce s-au amestecat bine toate ingredientele, se mai adaugă: sare, piper, 10 ml ulei de măsline, 20 g parmezan și se amestecă din nou. La final, salata se pune într-o farfurie adâncă, iar peste aceasta se mai adaugă 10g parmezan și puțin pătrunjel.
Sperăm să încercați și voi această rețetă! Spuneți-ne în comentarii dacă v-a plăcut. Spor la gătit!
Pentru mai multe rețete video, urmăriți-ne pe:
Facebook: https://www.facebook.com/PasteArnos/
Instagram: https://www.instagram.com/pastearnos/
Descoperă Gătitul cu Pasiune pe: https://gatestecupasiune.ro/
Poftă bună!