Penne Rigate cu vită și hribi
Chef Sorin Bontea și Foca vă pregătesc astăzi o rețetă cu arome sofisticate și ușor de preparat, penne rigate cu vită și hribi.
⭐Ingrediente:
- 250g Penne Rigate Arnos ;
- 200g mușchi de vită;
- jumătate de ceapă roșie;
- 2 căței de usturoi;
- pătrunjel;
- 60g ciuperci porcini hidratate;
- 3 linguri de smântână de gătit;
- 1 lingură de parmezan;
- 3-4 linguri de vin alb;
- 3 linguri de ulei de măsline;
- sare și piper.
⭐Preparare:
Se pun la fiert pastele, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Între timp, într-o tigaie preîncălzită se adaugă uleiul de măsline și vita tăiată cubulețe. Când vita începe să se gătească, se pune ceapa tăiată julienne și se amestecă. În momentul în care ceapa a început să se înmoaie, se adaugă și usturoiul tăiat feliuțe, pentru a da aromă preparatului. Atunci când usturoiul a început să prindă culoare, se pun cele 3-4 linguri de vin și se lasă 2 minute la fiert pentru a se evapora alcoolul. Următoarele ingrediente ce se adaugă sunt: ciupercile hidratate, o parte din apa acestora, sarea, pipeulr și se amestecă. Peste conținutul din tigaie se mai adaugă smântâna de gătit și parmezanul. Se lasă totul pentru 2 minute la fiert, până când sosul începe să scadă. Cu ajutorul unei spatule se pun pastele în tigaie și se gătesc pentru încă 1-2 minute. La final, când pastele sunt gata, se presară piper și pătrunjel pentru culoare și gust.
Încercați și voi această rețetă și spuneți-ne în comentarii dacă v-a plăcut. Spor la gătit!
Pentru mai multe rețete video, urmăriți-ne pe:
Facebook: https://www.facebook.com/PasteArnos/
Instagram: https://www.instagram.com/pastearnos/
Descoperă Gătitul cu Pasiune pe: https://gatestecupasiune.ro/
Poftă bună!