Penne Rigate cu sos de usturoi copt
2022-10-21by Laura Eremia și Chef Sorin Bontea

Penne Rigate cu sos de usturoi copt

Laura Eremia și Chef Sorin Bontea vă propun pentru astăzi o porție delicioasă de Penne Rigate cu sos de usturoi copt și roșii cherry.

⭐ Ingrediente:

  • 200g Penne Rigate Arnos;
  • 2 litri de apă;
  • 20 căței de usturoi;
  • 200g roșii cherry;
  • 2 – 3 fire de cimbrișor proaspăt;
  • 200ml ulei de măsline;
  • 50g busuioc proaspăt;
  • sare și piper;

 

⭐ Preparare:

Se pune usturoiul într-un vas de copt, împreună cu roșiile cherry, cimbrișorul și uleiul de măsline. Vasul se introduce în cuptorul preîncălzit la 200⁰ C pentru 20 – 25 minute. Între timp, se pun pastele la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se scoate vasul de copt din cuptor, iar tot conținutul, împreună cu 4-5 frunze de busuioc, sarea și piperul, se pun în blender și se mărunțesc până se obține o pastă omogenă. Apoi, se toarnă pasta obținută într-o tigaie și se lasă la foc mediu împreună cu 2 polonice din apa în care fierb pastele. Se lasă aproximativ un minut la fiert, după care se adaugă pastele scurse de apă. Se amestecă totul bine. Se ornează cu câteva frunze de busuioc.

 

Vă sugerăm să încercați și voi această rețetă delicioasă!

 

Pentru mai multe rețete video, urmăriți-ne pe: 

 

Facebook: https://www.facebook.com/PasteArnos/

Instagram: https://www.instagram.com/pastearnos/

Descoperă Gătitul cu Pasiune pe: https://gatestecupasiune.ro/

 

Spor la gătit!