Penne ARNOS alla Puttanesca
2020-11-19by Chef Sorin Bontea

Penne ARNOS alla Puttanesca

Chef Sorin Bontea ne arată cum se prepară pastele în stil italian, simplu și aromat: Penne ARNOS alla Puttanesca!

Ingrediente:

100g Penne Rigate Arnos;

6 Fileuri de anșoa;

50g măsline;

20g capere;

100g roșii din conservă;

2 căței de usturoi;

10g parmezan;

3 linguri ulei de măsline;

Sare și piper;

1/2 linguriță zahăr;

Pătrunjel;

Busuioc.

 

Preparare:

 

Pentru această rețetă se folosește foarte puțină sare, doar în apa pastelor. În sos nu se adaugă sare, deoarece caperele sunt murate și sărate, fileurile de anșoa sunt sărate, iar măslinele sunt și ele sărate. Primul pas este acela de a pune pastele Arnos la fiert, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se adaugă într-o tigaie 2 linguri din uleiul de măsline și cei 2 căței de usturoi zdrobiți, pentru a se aromatiza uleiul. Se pun caperele tăiate mari, nu trebuie tocate foarte mărunt și se amestecă. Se adaugă cele 6 fileuri de anșoa, încă o lingură de ulei de măsline și se amestecă. Dacă doriți ca preparatul să fie picant puneți puțin peperoncino. Se adaugă apoi măslinele tăiate și roșiile din conservă. Dacă doriți, puteți folosi roșii proaspete. Pentru a tăia din aciditatea roșiilor adăugați puțin zahăr. Se lasă să fiarbă totul bine și și se adaugă puțină apă de la paste. După ce a fiert câteva minute, sosul este gata. Adăugați pastele peste sos și le mai lăsați să fiarbă câteva secunde. Se adaugă și puțin pătrunjel tocat. Apoi se așează pastele în farfurie, se pune puțin piper, parmezanul și 2-3 frunze proaspete de busuioc.

 

Sper să încercați și voi rețeta și să ne spuneți părerea voastră. Spor la treabă!

 

Pentru mai multe rețete video, urmăriți-ne pe:

Facebook: https://www.facebook.com/PasteArnos/

Instagram: https://www.instagram.com/pastearnos/

Descoperă Gătitul cu Pasiune pe:  https://gatestecupasiune.ro/

Poftă bună!