Melci cu baby spanac și roșii proaspete
În episodul de astăzi, Chef Sorin Bontea pregătește un adevărat deliciu, Melci cu baby spanac și roșii proaspete.
⭐Ingrediente:
• 200g Melci Arnos;
• 80g baby spanac;
• 3 roșii concassé;
• jumătate de ceapă roșie;
• 40g parmezan;
• 2 căței de usturoi;
• 60 ml smântână de gătit;
• 4 linguri ulei de măsline;
• zahăr;
• sare și piper.
⭐Preparare:
Pentru început, se prepară sosul. Într-o tigaie preîncălzită se adaugă uleiul de măsline. Când s-a încins uleiul, se adaugă ceapa tăiată cubulețe, aceasta se gătește până devine galben-aurie. Peste ceapă se adaugă usturoiul tăiat felii și se gătește timp de 1 minut. După ce s-a prăjit și usturoiul, se pun: roșiile tăiate cubulețe, sare, piper, un praf de zahăr și se amestecă ușor. Roșiile se gătesc pentru 5-6 minute, apoi se adaugă spanacul pentru a fi sotat. Cât timp se prepară sosul, se pun pastele la fiert. În momentul în care spanacul este sotat, se pune smântâna de gătit și se amestecă totul la foc mic. Peste sos se mai adaugă: sare, piper, 20g de parmezan și se amestecă. Atunci când pastele au fiert, se scot cu o spatulă din oală și se pun peste sos, amestecând bine. La final, pastele se pun pe o farfurie și se presară cele 20g de parmezan rămase.
Sper să încercați și voi această rețetă și să ne spuneți în comentarii dacă va ieșit. Nu uitați să gătiți cu pasiune!
Pentru mai multe rețete video, urmăriți-ne pe:
Facebook: https://www.facebook.com/PasteArnos/
Instagram: https://www.instagram.com/pastearnos/
Descoperă Gătitul cu Pasiune pe: https://gatestecupasiune.ro/
Poftă bună!