Melci Arnos quattro formaggi
Chef Sorin Bontea și Ionuț Belei fac echipă și gătesc un preparat rusesc, dar în stil ardelenesc: Stroganoff cu Gârtene Arnos.
⭐Ingrediente:
200g Gârtene Arnos;
250g piept de pui;
5 ciuperci;
2-3 castraveți murați;
1 ceapă;
1 lingură de muștar;
4 linguri de smântână;
2 căței de usturoi;
2-3 frunze de salvie;
Pătrunjel;
40g unt;
2 linguri de ulei;
Sare și piper.
⭐Preparare:
Se pun pastele la fiert, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Cât timp pastele fierb, se pregătesc celelalte ingrediente. Se pune pe foc o tigaie, iar când aceasta începe să se încingă se adaugă 1 lingură de ulei împreună cu pieptul de pui, tăiat în bucăți, nu prea groase, și se amestecă constant. Următoarele ingrediente adăugate vor fi: 1 lingură de ulei și ceapa tăiată solzișori pentru a se căli cât timp pieptul de pui se prăjește. În momentul în care pieptul de pui a prins culoare, se pun ciupercile tăiate, apoi usturoiul tăiat feliuțe și se amestecă. Pentru a da culoare preparatului se adaugă 10g de unt. Separat, într-un bol se amestecă o lingură de muștar cu 3 linguri de smântână și se încorporează cu ingredientele din tigaie, adăugându-se și un polonic din apa pastelor și piper. Se adaugă castraveții murați tăiați fâșii subțiri, amestecându-se bine cu celelalte ingrediente. Între timp, dacă pastele sunt fierte, se strecoară, o parte din apa acestora păstrându-se. La final, se mai adaugă o lingură de smântână, puțin pătrunjel, dar și jumătate de polonic din apa pastelor și se amestecă timp de 1 minut pe foc, apoi se trage deoparte. În altă tigaie se pun: 30g de unt la topit, 2-3 frunze de salvie, un polonic din apa pastelor, pastele, sare, piper și se amestecă bine pe foc timp de câteva secunde. Ulterior, se montează în farfurie preparatul.
Sper să încercați și voi rețeta și să ne spuneți părerea voastră. Spor la treabă!
Pentru mai multe rețete video, urmăriți-ne pe:
Facebook: https://www.facebook.com/PasteArnos/
Instagram: https://www.instagram.com/pastearnos/
Descoperă Gătitul cu Pasiune pe: https://gatestecupasiune.ro/
Poftă bună!