Melci a la limone
2022-03-10by Chef Sorin Bontea

Melci a la limone

Chef Sorin Bontea vă pregătește astăzi o rețetă simplă și extrem de aromată: melci a la limone!

⭐ Ingrediente:

 

  • 300g Melci Arnos;
  • 100g unt;
  • pătrunjel;
  • 50g parmezan;
  • coaja de la o lămâie;
  • 2 linguri de zeamă de lămâie;
  • sare și piper.

 

⭐ Preparare:

 

Se pun pastele la fiert, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Pentru prepararea sosului, într-o oală mică se pun 50g unt la topit, în care se adaugă coaja de la o jumătate de lămâie. Când sosul începe să se gătească, se adaugă: sare, piper, un polonic din apa de la paste, și sucul de lămâie, și se amestecă bine. Între timp, peste sos se mai adăugă 30g unt și se amestecă ușor. Dacă pastele au fiert, se pot pune în sos cu ajutorul unei spumiere. Peste paste se adaugă apă din oala în care au fiert, cât să le acopere, și se mai lasă pe foc timp de 1 minut. Pentru a oferi consistență sosului, se pun cele 40g parmezan și se amestecă bine. Oala se ia de pe foc și se pune restul de unt, amestecând până se topește. Următoarele ingrediente de adăugat sunt: cele 10g parmezan, coaja de lămâie rămasă și se amestecă bine. La final se pune puțin pătrunjel, iar pastele sunt gata.

 

Încercați și voi această rețetă și spuneți-ne în comentarii dacă v-a plăcut. Spor la gătit!

 

Pentru mai multe rețete video, urmăriți-ne pe:

 

Facebook: https://www.facebook.com/PasteArnos/

Instagram: https://www.instagram.com/pastearnos/

Descoperă Gătitul cu Pasiune pe: https://gatestecupasiune.ro/  

 

Poftă bună!