Macaroane Arnos Amatriciana
2020-11-12by Chef Sorin Bontea

Macaroane Arnos Amatriciana

Chef Sorin Bontea pregătește o veche rețetă italiană, absolut savuroasă: Macaroane Arnos Amatriciana!

Ingrediente:

100g Macaroane Arnos

80g bacon cubulețe

30g ceapă roșie

2 căței de usturoi

2 linguri ulei de măsline

80g Pecorino

100g roșii pasate

¼ linguriță peperoncino

Sare

Piper

Jumătate de linguriță de zahăr

Pătrunjel

Busuioc

 

Preparare:

 

Mai întâi se pun Macaroanele Arnos la fiert, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Între timp se prepară sosul. Mai întâi se adaugă într-o tigaie uleiul de măsline și usturoiul zdrobit, pentru a aromatiza uleiul de măsline. Se adaugă ceapa tăiată cubulețe, baconul și se lasă la foc mic pentru a se rumeni foarte bine. Se adaugă și puțin peperoncino. După ce s-au rumenit, se scoate usturoiul, se adaugă roșiile pasate, puțină sare, deoarece și baconul este sărat, piper și puțin zahăr pentru a tăia aciditatea roșiilor. Când sosul scade se adaugă puțină apă de la paste. După ce sosul este gata se adaugă macaroanele, care trebuie să fiarbă puțin în sos. Se adaugă pătrunjelul tăiat mărunt, pecorino și se amestecă puțin .

 

Sper să încercați și voi rețeta și să ne spuneți părerea voastră. Spor la treabă!

Pentru mai multe rețete video, urmăriți-ne pe:

Facebook: https://www.facebook.com/PasteArnos/

Instagram: https://www.instagram.com/pastearnos/

Descoperă Gătitul cu Pasiune pe:  https://gatestecupasiune.ro/

Poftă bună!