Lasagna cu legume și Pătrate mari Arnos
Chef Sorin Bontea revine în bucătăria ARNOS cu noi rețete delicioase, iar astăzi ne prezintă o rețetă de lasagnia puțin altfel: Lasagna cu legume și Pătrate mari Arnos.
⭐Ingrediente:
250g Pătrate mari Arnos;
2 vinete;
2 dovlecei;
4-5 linguri sos de roșii;
80 g mozzarela;
30g parmezan;
3 linguri smântână de gătit;
5-6 linguri ulei de măsline;
Busuioc;
Sare și piper.
⭐Preparare:
Într-o tigaie se adaugă 3 linguri de ulei de măsline și se prăjesc vinetele și dovleceii, peste care se presară și puțină sare.
Se pun pastele la fiert cu puțină sare pentru 2-3 minute. După ce pastele au fiert se scurg de apă și se pun într-o tavă, unde se adaugă 2 linguri de ulei de măsline și se amestecă pentru a nu se lipi.
Într-un vas ceramic se începe asamblarea lasagnei. Prima dată se pune 1 lingură și jumătate de sos de roșii, puțin busuioc, se adaugă și un strat de paste, un rând de dovlecei și unul de vinete, apoi se ia de la capăt cu: 1 lingură și jumătate de sos de roșii, busuioc, 40 g de mozzarela și se presează puțin cu o lingură. Opțional se adaugă și 2 linguri de smântână de gătit, apoi iar un strat de paste, se presează din nou puțin cu lingura și se începe cu următorul de strat de dovlecel, apoi vânătă. Se adaugă 1 lingură și jumătate de sos de roșii, busuioc, 40g de mozzarella, parmezanul și câțiva stropi de ulei de măsline.
Vasul ceramic se pune la cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 10 minute pentru a se gratina.
Sper să încercați și voi rețeta și să ne spuneți părerea voastră. Spor la treabă!
Pentru mai multe rețete video, urmăriți-ne pe:
Facebook: https://www.facebook.com/PasteArnos/
Instagram: https://www.instagram.com/pastearnos/
Descoperă Gătitul cu Pasiune pe: https://gatestecupasiune.ro/
Poftă bună!