Fusilli ARNOS gratinate cu sos bolognese
2020-11-05by Chef Sorin Bontea

Fusilli ARNOS gratinate cu sos bolognese

Chef Sorin Bontea este un maestru al gusturilor și astăzi ne arată cum să preparăm: Fusilli ARNOS gratinate cu sos bolognese!

Ingrediente:

120g Fusilli Arnos

150g carne tocată de vită

½ ceapă

2-3 căței usturoi

Busuioc

30g ulei de măsline

4 linguri sos de roșii

10g parmezan

30g mozzarella

Sare și piper

¼ linguriță zahăr

 

Preparare:

 

Într-o tigaie se pune uleiul de măsline, ceapa tăiată cubulețe, se lasă să se călească până devine aurie. Se adaugă usturoiul, se călește puțin și acesta, apoi se pune carnea tocată, se sotează și aceasta bine, deoarece trebuie gătită în jur de 30 de minute. După ce carnea s-a sotat adăugați sare și piper. În momentul în care a scăzut sucul se prăjește puțin. Se pun roșiile pasate. Pentru a tăia din aciditatea roșiilor se presară puțin zahăr. Se pun pastele la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se mai adaugă peste sos puțină apă de la paste și puțin busuioc. După ce au fiert pastele se amestecă cu sosul, dar nu se mai fierb cu acesta, deoarece se vor pune la cuptor. Adăugați pastele într-un vas mic de ceramică, deasupra lor puneți mozzarella și parmezanul. Se adaugă la cuptor pentru 5-7 minute, până se gratinează.

 

Sper să încercați și voi rețeta și să ne spuneți părerea voastră. Spor la treabă!

 

Pentru mai multe rețete video, urmăriți-ne pe:

Facebook: https://www.facebook.com/PasteArnos/

Instagram: https://www.instagram.com/pastearnos/

Descoperă Gătitul cu Pasiune pe:  https://gatestecupasiune.ro/

Poftă bună!