Fusilli Arnos cu ricotta
2021-04-22by Chef Sorin Bontea

Fusilli Arnos cu ricotta

Chef Sorin Bontea gătește alături de voi un preparat fresh cu paste fusilli, spanac și ricotta.

⭐Ingrediente:

 

400g Fusilli Arnos;

2 linguri de ulei de măsline;

2 căței de usturoi;

200g spanac proaspăt;

5 linguri de ricotta;

100g mozzarella;

50g parmezan;

Nucșoară;

Sare;

Piper.

 

⭐Preparare:

 

Se pun pastele la fiert al dente timp de 9 minute. Într-o tigaie se adaugă 1 lingură de ulei de măsline și usturoiul tocat mărunt, care se călește până devine auriu. Când usturoiul a ajuns la culoarea dorită, se pune spanacul și se amestecă bine. Spanacul se sotează pentru 2-3 minute, timp în care se pune sare și piper. Atunci când spanacul s-a înmuiat, se adaugă ricotta și se amestecă bine. Daca compoziția este puțin prea groasă, se mai pune un polonic din apa pastelor. În compoziție se mai adaugă: un praf de nucșoară, puțină sare, piper și încă jumătate de polonic din apa pastelor, apoi se amestecă. După ce pastele au fiert se scurg bine de apă, dar se mai păstrează separat puțină apă. Paste compoziția de spanac și ricotta se adaugă pastele și încă jumătate de polonic de apă, apoi se amestecă bine. Pastele se pun în 2 tăvi mici, iar peste acestea se presară: o lingură de ulei de măsline, mozzarella și parmezan răzuite. Tăvile se introduc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, până se gratinează.

 

Sper să încercați și voi rețeta și să ne spuneți părerea voastră. Spor la treabă!

 

Pentru mai multe rețete video, urmăriți-ne pe:

Facebook: https://www.facebook.com/PasteArnos/

Instagram: https://www.instagram.com/pastearnos/

Descoperă Gătitul cu Pasiune pe:  https://gatestecupasiune.ro/

Poftă bună!