File de doradă și Cuș-cuș Arnos
2020-09-28by chef Sorin Bontea

File de doradă și Cuș-cuș Arnos

Chef Victor Melian și George Frîncu fac ”magie” în bucătărie și prepară o rețetă delicioasă: Macaroane ARNOS cu șuncă și sos de roșii.

Ingrediente:

350 g file doradă;

1 lime;

1 cățel de usturoi;

1 morcov;

1 ardei gras sau ardei capia;

1 dovlecel zucchini;

1 ceapă;

2 - 3 frunze proaspete de salvie;

Ulei de măsline;

Supă de pui - 750ml;

Sare și piper;

Cuș-cuș Arnos.

 

Preparare:

 

Cuș-cuș-ul se face în felul următor: se pune puțin ulei de măsline într-o cratiță, se călește ceapa tăiată cubulețe cu usturoiul. Apoi se adaugă morcovul cubulețe și se mai lasă puțin la călit. Se pune și ardeiul gras, se călește pentru încă 30 de secunde și apoi dovlecelul, tot pentru 30 de secunde. Se adaugă cuș-cuș-ul Arnos, supa și apoi se lasă la fiert 8 - 10 minute.

Peștele se prepară foarte simplu: se pune puțin ulei de măsline într-o tigaie, un cățel de usturoi, 2 frunzulițe de salvie, după care se adaugă fileul de pește. Acesta se ține puțin cu mâna în tigaie, apoi se adăugă sarea și piperul după gust, o feliuță de lime și...asta e tot!

Când aranjăm peștele în farfurie, prima parte care a fost prăjită trebuie să fie în sus, deoarece atunci este tigaia cea mai curată și este mai crocant.

În completare se prepară puțină salată din baby spanac cu zeamă de lime, puțin ulei de măsline, sare și piper.

Dar ingredientul cel mai important în bucătărie este să gătești cu pasiune!.

 

Sper să încercați și voi rețeta și să ne spuneți părerea voastră. Spor la treabă!

 

Pentru mai multe rețete video, urmăriți-ne pe:

Facebook: https://www.facebook.com/PasteArnos/

Instagram: https://www.instagram.com/pastearnos/

Descoperă Gătitul cu Pasiune pe:  https://gatestecupasiune.ro/

 

Poftă bună!