Cus-cus Arnos cu parmigiana de pui
Chef Sorin Bontea și Ionuț Belei fac echipă și gătesc astăzi un preparat delicios, în stil asiatic.
⭐Ingrediente:
250g Cuș-cuș;
250g pulpă de pui;
1 lingură ghimbir;
1 lingură de usturoi;
3 ciuperci;
¼ linguriță de ardei iute;
1 ceapă verde;
6 lingurițe de sos de soia;
1 ou;
4 linguri de ulei de măsline;
1 linguriță ulei de susan.
⭐Preparare:
Se pune o tigaie wok pe foc, în care se adaugă: 2 linguri de ulei de măsline, ghimbirul și usturoiul tocate mărunt. Se călesc până când usturoiul devine galben-auriu, apoi se adaugă puiul tăiat fâșii și se amestecă bine. Când puiul începe să se gătească, se pun ciupercile tăiate cubulețe împreună cu încă 1 lingură de ulei și se amestecă. Se adaugă în tigaie și ardeiul iute, amestecând bine. Totul se mai gătește pentru încă 1-2 minute, apoi se trage tigaia de pe foc. Se pune cuș-cuș-ul la fiert pentru 8-10 minute, iar după ce a fiert se scurge bine de apă. Conținutul din tigaie se adaugă într-un bol. În tigaie se pune 1 lingură de ulei de măsline și un ou bătut bine, care se gătește ca o omletă. Peste ou se adaugă puiul și ciupercile gătite și se amestecă. În tigaie se adaugă sosul de soia și cuș-cuș-ul, amestecând continuu. După ce s-a tras bine la tigaie, se poate pune ceapa verde tăiată mărunt și 1 linguriță de ulei de susan. Se încorporează totul bine și preparatul este gata.
Sper să încercați și voi rețeta și să ne spuneți părerea voastră. Spor la treabă!
Pentru mai multe rețete video, urmăriți-ne pe:
Facebook: https://www.facebook.com/PasteArnos/
Instagram: https://www.instagram.com/pastearnos/
Descoperă Gătitul cu Pasiune pe: https://gatestecupasiune.ro/
Poftă bună!